Корнелия Нинова разкритикува ГЕРБ, че прави внушения, според които правителството, в

...
Корнелия Нинова разкритикува ГЕРБ, че прави внушения, според които правителството, в
Коментари Харесай

Нинова с критика към ГЕРБ, каза как ще овладее кризата

Корнелия Нинова разкритикува ГЕРБ, че прави внушения, съгласно които държавното управление, в което Българска социалистическа партия е взела участие, се е провалило във финансовата и икономическата сфера.

" За да заявят на жителите: " Върнете ни назад, ние ще решим казуса ". Това е първи детайл. Вторият - нападат за неразумни разходи т.е. обществената сфера, приказват за стягане на коланите и загатват за нарастване на налозите. Искат персонално да ни ударят ", добави Нинова.

И посочи, че даже децата са разбрали, че рецесиите са резултат на войната в Украйна. А въпросът е по какъв начин ще бъдат решени, оферти от ГЕРБ нямало. И добави: ГЕРБ като опция би било пагубно за България.

" Преди да се приказва за огромните промени в битката с корупцията и справедливостта, е най-наложително да се реши въпроса с инфлацията, приходите, бедността и цените. Това е най-важното, с цел да преведем България през тежките зимни месеци, които идват, както го направихме предходната зима ", сподели Нинова пред " Фокус ". 

И уточни съответни стъпки: 

Първо трябва да се замрази цената на газа. Така, както през февруари го направихме с цената на тока за семействата. Това даде резултат - спасихме хората от високи цени. Сега това би трябвало да го създадем с газа.

На второ място - сериозна стратегия за отплата на компаниите и бизнеса за цената на газа. Същото го направихме и с тока. Стигнахме до 250 лева на мегаватчас отплата за бизнеса и по този начин спасихме стопанската система. 

На трето място - мощна обществена стратегия, каквато имаше и до момента. За да се компенсират тези високи цени и обедняването на хората.

На четвърто - да се възстановят диалозите с Русия и " Газпром ", с цел да се обезпечат по-ниски цени на газа. Това незабавно би трябвало да се направи, тъй като рецесията няма да е единствено през зимата.

Нинова изрази вяра, че след изборите ще има постоянно държавно управление.

" Необходим ни е парламент, който да взема решение всички тези въпроси, които предлагаме като решения. Тези неща не могат да станат факт, в случай че няма държавно управление, само че от българските гласоподаватели зависи какво ще е то. Дали ще се събере болшинство, което да продължим смяната в България, подреждането на страната, скъсването със задкулисието, да има обществена и сигурна страна или ще върнем остарялото - ГЕРБ модел и всички свързани с този модел зависимости, и 10 милиарда обири годишно ", заключи водачът на българските социалисти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР